Пинџур
Рецепт с фото пошаговый
Автор Ivona
Пинџур е типичнен македонски феноменален прилог, и е многу лесен за подготовка. Прсти...
40м
Ингредиенты
- црн патлиџан 1
- црвени патлиџани 2
- зелени пиперки 3
- Лук (по желба)
- Масло
- Сол
- Црн бибер
Шаги приготовления
1
Патлиџаните и пиперките се мијаат и се ставаат во рерна да се печат на 180 степени 30 минути.
2
Лукот се става во аван (или подлабок сад) и се толчи да се добие кремаста смеса.
3
Откако останатиот зеленчук ќе се испече, се лупат и исклучиво со вилушка се гмечат парче по парче. Црниот патлиџан се лупи и со вилушка се трга од рачката према врвот со цел да се добијат долги влакна.
4
Изгмечените зеленчуци се додаваат во садот кај лукот, се додава сол и црн бибер и се меша
5
Во ѓезве се затоплува масло и се додава во смесата. Повторно се меша за маслото да пробие секаде.
Поддержать
Запланировать
Запланировать — эта функция помогает составить меню на неделю. Она добавляет рецепт в ваш календарь.
4.82100
Эмоции
Подарите автору первую эмоцию!
Фотоотзывы
Приготовили это блюдо? Оставьте фотоотзыв!
Что такое фотоотзывы?
Комментарии
Ваш комментарий будет первым
Вы можете задать вопрос автору, поделиться идеями и впечатлениями
Вероятно, вам понравится
Приложение Овкусе всегда под рукой
Установите бесплатное приложение сейчас и получайте еще больше вдохновения всегда и везде!