
Прелив со печурки и сусам
Рецепт с фото пошаговый
Автор Ivona
Преливот се додава на месо, пире, кус кус, хелјда...
Ингредиенты
- гр сусам 50
- масло
- чешне лук
- свежи печурки
- павлака
- пипер
- сол
Шаги приготовления
1
Сусамот се пржи на умерен оган додека не поцрвени, а лукот се сецка ситно и му се додава на сусамот. Потоа се додаваат печурките малку да се пропржат и се додава павлаката. На крај сол и пипер.



4.792176
Эмоции
Подарите автору первую эмоцию!
Фотоотзывы
Приготовили это блюдо? Оставьте фотоотзыв!
Что такое фотоотзывы?
Комментарии
Ваш комментарий будет первым
Вы можете задать вопрос автору, поделиться идеями и впечатлениями